S5 Corporate Response - шаблон joomla Книги
Hotspot Service

  • Register
 
 
 

Bij het aanbieden van een open Wi-Fi verbinding kan een captive portal uitkomst bieden om gasten te authenticeren. De Hotspot service: captive portal is een webpagina die automatisch geopend wordt wanneer een gebruiker het Wi-Fi netwerk selecteert. Op deze pagina kan de gebruiker op verschillende manieren geauthenticeerd worden om zo veilig toegang tot het netwerk te geven. Een captive portal biedt voldoende mogelijkheden voor de netwerkbeheerder om Wi-Fi in zijn dienstverlening te integreren.

mixresponsive

Authenticatie met Captive Portal

Een voorbeeld van deze manier van registeren is een hotel waar je bij het boeken van een kamer een code krijgt voor toegang op het Wi-Fi netwerk. Deze code kan tegen een meerprijs verkocht worden of verrekend worden in de standaard prijs van een kamer. Deze twee varianten kunnen ook gecombineerd worden: gratis toegang met beperkte rechten en snelheden en onbeperkt toegang wanneer gebruikers betalen. Ook is het mogelijk om met de captive betaalde toegang aan te bieden bijvoorbeeld via iDeal, 0900/sms, vouchers. Gebruikers kunnen toegang tot het netwerk krijgen middels een login sectie op de captive portal. Hiervoor moet de captive portal gekoppeld worden aan een authenticatie server – lokaal of in de cloud – waarin alle toegestane gebruikers en gebruikersrollen geregistreerd staan. Via een gebruikersnaam of gebruikerscode kan de gebruiker vervolgens zijn of haar device middels mac-adres aanmelden op het netwerk.

Landingspagina

Vanwege het toenemend gebruik van Wi-Fi wordt de captive portal ook steeds meer als communicatie tool ingezet. Op de landingspagina kan de netwerkbeheerder informatie over de locatie delen met de gebruikers, zoals een dagaanbieding in een restaurant of het programma op een evenement. Ook is het mogelijk om beperkte toegang op het netwerk aan te bieden, door bijvoorbeeld alleen de website van de locatie bereikbaar te maken.

(Database) Marketing en social media integratie

Wanneer de captive portal aan een authenticatie server is gelinkt, biedt dit ook mogelijkheden om gebruikers te gaan registeren en zo een database op te gaan bouwen. Een veel gebruikte toepassing hiervan is dat gebruikers toegang krijgen tot het netwerk wanneer zij hun e-mailadres achterlaten en akkoord gaan met de algemene voorwaarden. De eigenaar van het netwerk kan deze gegevens vervolgens gebruiken voor marketingdoeleinden, zoals het versturen van een nieuwsbrief. Naast registratie met een e-mailadres is het ook mogelijk om toegang te krijgen tot het netwerk via social media als Facebook, Twitter en LinkedIn. Pas nadat de gebruiker social media kanalen van de eigenaar van het netwerk gaan volgen of liken krijgen zij toegang tot het netwerk.

 

Contact

mBino Services
Kruisstraat 48
6034RL Nederweert-Eind
Netherlands

Phone: +31 495 79 45 21
Fax:      +31 495 79 45 23

KVK: 14131139
VAT Registration: NL062054661B02